torsdag 24. mai 2012

The Battlefields of Gettysburg

Vi hadde flere dager kjørt forbi minnesmerkene knyttet til The Battlefields. Borgerkrigen som raste og som hadde sin avslutnig her i 1863.
Området var svært regulert og det var laget fin asfaltert kjørevei rundt et stort området. I Gettysburg var det tydelig at The Battlefields var sentrale og det ble solgt mange souvenir knyttet til denne delen av den amerikanske historien. Ellers var spøkelser også in i tiden og vi så flere "spøkelseshus"  i byen. 

 Stilige gjerder som gikk på kryss og tvers.


Det var MANGE kanoner på runden

Passende kjøretøy på sightseeing i varmen.

 


  

Den nederste delen av dette svære minnesmerket var dekket av navneplater over alle som hadde deltatt i borgerkrigen. Stjernen markerer at vedkommende var falt eller alvorlig såret i kamp. Vi lette over mange lister for å se om vi fant noen norske eller nordiske navn, men kunne ikke finne mange slike.

Gerda er ivrig m kameraEtter at vi hadde sjekket ut The Battlefields kjørte vi inn til byen Gettysburg og der var det et jubileum av noe slag og mange gikk kledd i gammeldagse klær og det var guider som fortalte om historiske begivenheter.
Utrolig kjekt  å se diverse kjøretøy av ny og gammel årgang. Mer overraskende var det å se så mange motorsyklister uten hjelm. 

Stilige biler var det mange av i Gettysburg denne dagen
Chevrolet har gitt et godt og gammelt navn til en ny bil


Hummer limousine....

Hjelm er tydelig oppskrytt...Og vår "opplevelsestur" fortsetter. Det kommer flere tilbakeblikk på den fantastiske uken vi hadde i USA.Ingen kommentarer: