torsdag 10. mai 2012

Dagene flyr

Tirsdag var vi med på en mottakelse for de utenlandske gjestene. De serverte vin og div ost og frukt. Og det var kjempehyggelig. Vi pratet med diverse bernerfolk fra Australia, Canada, Finland, Nederland og ikke minst Eva Sundell-Johansson og mann fra Berntier kennel i Sverige. Alle er interessert i rasen vår og har oppdrettet rasen vår i mange år. Det var veldig kjekt å kunne dele ut visittkort ( TUSEN TAKK for de, Kari), for det var helt klart en greie man gjorde her. Festlig, rett og slett.

Etter denne mottakelsen ble vi med på en forelesning om sterilisering av hund som en veldig hyggelig og engasjert dame hadde forsket på. I USA er dette tydeligvis en ganske vanlig rutine å gjøre på mange valper i et kull og det gjøres gjerne før de selges. man vi sikre seg at ikke andre "misbruker" ens egne linjer og også tar endel av markedet. Forskeren kunne vise til st dette hadde stor inflytelse over hundens psykiske og fysiske fungering. Skulle det gjøres måtte man vente til hunden i allefall var blitt mer enn 2,6 år. Mange i salen var veldig engasjerte i saken, og jeg fikk i allefall fortalt at dette ikke er et tema i Norge.


Thelma
 Chantal fra Canada inviterte oss på rommet sitt, men først måtte vi få oss litt middagsmat og i dag ble det pizza fra Tommys Pizza på rommet og den var absolutt på den bedre siden når det gjelder "ferdigpizza". Restene tok vi med på besøket hos Chantal. Der var også ett par andre hyggelige bernerdamer fra Canada. I det hele tatt er hele hotellet fylt av kjekke bernermennesker og man kan snakke m alle man møter rundt om kring.


2 kommentarer:

Hilde, Kristiansand...c",) sa...

Godt du fikk sagt i fra om at rutinemessig sterilisering ikke skjer i Norge - tror de trenger å høre det "over there" - for det virker å være helt naturlig for dem å gjøre dette - selv på valper... Kan ikke forstå dette jeg...
Ellers artig å følge med i bloggen din - kose dere videre!

Anonym sa...

Thelma er kjempefin :) høres ut som dere er midt i " smørøyet" bare bernervenner :) spennende å høre hvordan andre gjør det. Får ikke håpe jeg må kjøpe meg drakt til utstilling :) ....Christin